Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
BUNKÓSBOT VATTÁBAn
  2015-02-20 20:26:14, péntek
 
 
2015. február 20., péntek
BUNKÓSBOT VATTÁBAN

Folyik a vita az Ellenzéki toporzék című posztomban, a tárgya az, hogy szabad e megmondani a saját politikusainkról hogy hülyék, ha éppen hülyeségeket csinálnak, vagy hirdetnek, vagy a kettőt egyszerre.
Nagyon népszerű álláspont az, hogy nem lenne szabad, hiszen aki a sajátját bírálja, az egyúttal az ellenfelet erősíti, merthogy érveket ad neki a mieink ellen folyó harchoz.
Ennek kapcsán aztán a vitában résztvevő urak és hölgyek light bárdolatlanságokat vágnak egymás fejéhez, pedig az én blogom nem arról nevezetes, hogy a kommentelők egymás maradék haját tépnék - és most mégis.
Érvek és ellenérvek csatáznak, minősítések röpködnek a levegőben, mindezt azért, mert a vita résztvevői nem érdemelték ki a rétest estére.
Nem szeretném akadályozni az érvek ütköztetését, de miután ebben a blogban van némi protekcióm, szeretném kissé bővebben kifejteni a témával kapcsolatos véleményemet.

Elöljáróban leszögezném, hogy a kérdés nem könnyű, sokan szembetalálkoztunk és találkozunk vele mint szülők, vagy mint munkahelyi vezetők.
Amikor gyerekünk lerajzolja az első pálcika-emberkéjét, nehéz is azt megállni, hogy ne nyilvánítsuk azonnal géniusznak, aki majdan forradalmi művészeti irányzatok pápája leend. De nem is csoda, hiszen már a nagymama is milyen gyönyörű falvédőket hímzett:
"Az én uram sohasem ver
A bugyimban van a fegyver
Ellene!"
Aki látta, könnybelábadt a szeme.
Ha meg azt mondjuk a gyereknek, hogy Pistike, az embernek nem csak feje van, hanem pocakja is, akkor lehet, egy életre elvesszük a kedvét az alkotástól és beletaszítjuk szegényt a szürkék mocsarába, belekódoljuk a sikertelenséget.

Így van ez a politikusoknál is, különösen nehéz periódusokban.
Ha éhínség van, akkor egy veréb a serpenyőben - megfelelő távolságból szemlélve és szemünket kissé összehúzva - teljességgel libának látszik.
Egyesek szerint ha mi is annak nézzük, akkor majd Karak is libának fogja nézni, míg ha elmondjuk róla a valóságot, akkor a róka felbátorodik és megkísérli lenyelni.
A tévedés ott van, hogy a róka a libákkal szemben gyárilag bátor és mindent, ami nem kutya, megpróbál lenyelni, emellett a szeme is jó.
A baj nem itt van, hanem akkor, ha a veréb maga is elhiszi, hogy ő egy liba és elkezd felettébb elégedett lenni önmagával.
Szárnyacskáit kitárva ugrál, nyújtogatja nem is létező nyakacskáját, és félelmetesen csiripel, mire is a róka hangosan röhög, majd hamm - bekapja.
Nem jó ez senkinek, és bár a falat kicsi, de duzzasztja a róka és hívei önbizalmát.

A politikusnak úgy kell a kontroll, mint egy falat kenyér, hiszen a pálya maga alkalmas arra, hogy a delikvens elveszítse reális önértékelését, környezete pedig erre a folyamatra még rá is segít.
Minden politikus körül kialakul egy slepp, leginkább azokból, akit hasznot kívánnak húzni belőle, de a politikus - ha férfi is - olyan mint a nő, nem tudsz olyan túlzó bókokat és hízelgéseket rászórni, amit el ne hinne.
A csoportot a tőle anyagi és erkölcsi függésben levő munkatársak szaporítják, akik éppen olyanok, mint minden más munkahelyi kollektíva, gátlástalanul nyalják a főnök felséges hátsóját.
Így aztán a külvilágra maradna a kritika kellemetlen feladata.
Ez se könnyű, mert igen könnyen kívül találhatod magad abból a csoportból, melyhez ezer érzelmi és értelmi szállal kötődsz, mert te leszel a disszonáns hang a kórusban, te leszel az áruló, egy valóságos Görgei.

Hogy aztán mit szól hozzá az ellenoldal, ha kritizálsz?
Kit érdekel?
A lényeg az, hogy a demokratikus politika érvényre jusson, hogy az ország demokrácia és köztársaság legyen, hogy minden magyar állampolgár megéljen a hazájában, hogy az országot tehetséges, tisztességes emberek vezessék.
Hogy az ellenfél az államot elfoglaló maffia, ezt tekintsük axiómának, olyan állításnak, mely bizonyításra nem szorul, a saját oldalunkkal szemben viszont legyünk következetesen követelménytámasztók.
Merthogy a politikusainkat mi választjuk, mi adjuk nekik az erőt, hacsak nem akarunk a juhász, meg a szamara után ballagó bégető birkanyáj lenni.

Rengeteg politikus ül fordítva a lovon, mikor azt gondolja, hogy a nép dolga, hogy őt támogassa.
Nem.
A politikus dolga az, hogy folyamatosan kutassa és érvényre juttassa választói akaratát.
Az a politikus, aki a saját akaratát akarja érvényre juttatni, éppen olyan, mint Orbán, legfeljebb kevésbé ügyes és nem elég erőszakos.De sokat segíthet rajta, ha tudja, hogy mi nem tetszik a népnek és milyen országot szeretne.
Azt pedig abból tudja meg, ha megismeri a kritikát, és elspekulál rajta.
Oly kevés ilyen baloldali politikus van mostanság, de ez se baj, majd lesz több is, mert a gyengébb minőség kihullik a rostán.
Mi csak rostálgassunk szorgalmasan - néha egy beosztás jobb, ha üresen marad, mint ha alkalmatlan foglalja el azt a helyet, mely egy tehetségre vár...

:O)))

http://www.pupublogja.hu/2015/02/bunkosbot-vattaban.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: politikusainkról, sikertelenséget, politikusainkat, politikusoknál, következetesen, periódusokban, könnybelábadt, rostálgassunk, beletaszítjuk, szárnyacskáit, gátlástalanul, önértékelését, nyilvánítsuk, szorgalmasan, tisztességes, véleményemet, bizonyításra, demokratikus, ütköztetését, hízelgéseket, teljességgel, félelmetesen, politikusnak, folyamatosan, belekódoljuk, nyakacskáját, felbátorodik, hülyeségeket, nyújtogatja, elöljáróban, akadályozni, leszögezném, találkozunk, alkalmatlan, kellemetlen, kommentelők, saját politikusainkról, kettőt egyszerre, sajátját bírálja, ellenfelet erősíti, mieink ellen, vitában résztvevő, kommentelők egymás, vita résztvevői, rétest estére, érvek ütköztetését, témával kapcsolatos, életre elvesszük, szürkék mocsarába, róka felbátorodik, libákkal szemben, veréb maga, BUNKÓSBOT VATTÁBAn, BUNKÓSBOT VATTÁBAN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cica  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Környezetvédelem  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam Krisztinától  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztina b...  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Esti kép  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Volt egy...  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  György napra  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  képre írva  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  A könnyek összegyűjtése  Próbálkozni kell ahhoz,  Beney Zsuzsa  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Jó éjt  próbáljuk ki az őszinteséget 
Bejegyzés Címkék
saját politikusainkról, kettőt egyszerre, sajátját bírálja, ellenfelet erősíti, mieink ellen, vitában résztvevő, kommentelők egymás, vita résztvevői, rétest estére, érvek ütköztetését, témával kapcsolatos, életre elvesszük, szürkék mocsarába, róka felbátorodik, libákkal szemben, veréb maga, róka hangosan, falat kicsi, falat kenyér, pálya maga, delikvens elveszítse, tőle anyagi, főnök felséges, külvilágra maradna, kritika kellemetlen, disszonáns hang, valóságos Görgei, demokratikus politika, ország demokrácia, országot tehetséges, államot elfoglaló, saját oldalunkkal, szamara után, politikus dolga, saját akaratát, gyengébb minőség, beosztás jobb, politikusainkról, sikertelenséget, politikusainkat, politikusoknál, következetesen, periódusokban, könnybelábadt, rostálgassunk, beletaszítjuk, szárnyacskáit, gátlástalanul, önértékelését, nyilvánítsuk, szorgalmasan, tisztességes, véleményemet, bizonyításra, demokratikus, ütköztetését, hízelgéseket, teljességgel, félelmetesen, politikusnak, folyamatosan, belekódoljuk, nyakacskáját, felbátorodik, hülyeségeket, nyújtogatja, elöljáróban, akadályozni, leszögezném, találkozunk, alkalmatlan, kellemetlen, kommentelők, oldalunkkal, serpenyőben, távolságból, szaporítják, köztársaság, állampolgár, munkatársak, minősítések, kapcsolatos, irányzatok, disszonáns, elspekulál, protekcióm, forradalmi, találhatod, környezete, megkísérli, folyamatra, pupublogja, érdemelték, résztvevői, demokrácia, ellenérvek, elveszítse, megmondani, falvédőket, tehetséges, csoportból, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.